Conditie: Proprioceptie Balans Uithouding Kracht Snelheid

Proprioceptie, Balans, snelheid, kracht, uithouding & flexibiliteit

Met een tikkeltje fitness

De meeste eigenaars verwachten dat honden hun lichaam correct oriënteren in de omgeving zonder dat ze hun dit eigenlijk aanleren. Honden doen dit deels van nature uit, maar indien je graag actief met je hond bezig bent, is een diepgaandere training hierin zeker aangewezen. Honden moeten zonder na te denken controle hebben over hun lichaam bij allerlei bewegingen. Een hond die bewust is over het kunnen van zijn lichaam en een grondige balans heeft, zal niet alleen betere prestaties leveren, maar ook veel minder vaak kwetsures oplopen.

 

We bieden lezingen, basisreeksen, groepslessen en privélessen aan zodat ieder het op zijn manier kan verwerken. Voor de beginners bieden we lessen aan waarin we de honden bepaalde oefeningen aanleren om de proprioceptie, de balans en deels de spieren te trainen. De gevorderden kunnen met deze basis aan de slag om de duur en intensiteit in oefeningen op te bouwen zodat de honden een echte work-out ondergaan. Al deze lessen worden gegeven onder begeleiding van een hondentrainer en dierenarts.

De lessen worden privé of in groep aangeboden. Om de kwaliteit van de lessen te garanderen, bestaan de groepjes maximaal uit 5 teams. De lessen van de basisreeks gaan één keer per twee weken door, de groepslessen worden wekelijks gegeven. Tijdens de lessen wordt aangehaald wat thuis geoefend kan worden. Dit zal per team anders zijn, aangezien iedere hond en geleider stapjes op hun eigen manier en tempo verwerken.

Scroll verder omlaag om het aanbod te verkennen:

lezingen – wekelijkse groepslessen – reeksen – privélessen

Reeksen
Lessen
Lezingen

In samenwerking met