Grote probleempjes, kleine probleempjes...

Gedragsbegeleiding voor honden

Honden maken alsmaar meer deel uit van ons gezin en we willen hen dan ook steeds van het beste voorzien. Toch heeft deze nauwe samenleving ook zijn nadelen, honden vertonen veel minder natuurlijk gedrag dan voordien en mensen begrijpen hondensignalen niet altijd. Net als bij mensen hangt het gedrag en het karakter van een hond af van meerdere factoren, die onderhevig zijn aan verschillende invloeden. Enkele van deze factoren hebben de baasjes zelf in de hand zoals een goede opvoeding, rust, uitdaging, … Andere factoren hebben de fokkers in de hand zoals stress bij het moederdier, het verloop van de eerste levensweken, de eerste socialisatie…

Soms loopt het wel eens stroef tussen honden onderling of tussen honden en mensen. Indien dit ongewenst gedrag op regelmatige basis voorkomt, kan het zich uitbreiden tot een waar probleemgedrag. Een hondengedragsdeskundige bekijkt al de gedrags- en karakterbepalende factoren op een wetenschappelijke basis. Aan de hand van deze gedragsanalyse legt ze vervolgens uit waarom jouw hond bepaald gedrag vertoont. Het kennen en herkennen van de lichaamstaal van je eigen hond is namelijk de sleutel tot succes!

Kostprijs

PAKKET

245incl. BTW
  • Gedragsonderzoek 90 min
  • Adviesgesprek 60 min
  • 0,60 / km per sessie
  • Aan huis

Afspraak maken

GedragSbegeleiding aan huis

Een gedragsonderzoek en adviesgesprek aan huis? Concreet houdt dit in dat een gedragsdeskundige bij u thuis de situatie komt observeren en diepgaande vragen stelt.

Nadien werkt de gedragsdeskundige een gedragsevaluatie uit en stelt hier een persoonlijk plan op af. Dit komt de gedragsdeskundige dan terug bij jullie aan huis bespreken en samen kunnen jullie reeds het thuismanagement juist af stemmen.

Indien nodig kunnen er nadien opvolg trainingen gestart worden, al dan niet aan huis.

Puppyconsult

Een hond, dat is een vriend voor het leven, toch? Om ervoor te zorgen dat jouw hond zich daadwerkelijk ontpopt tot je beste vriend is een goede socialisatie en opvoeding onontbeerlijk. Dat klinkt heel logisch, maar hoe gaat dat praktisch in zijn werk? Welk ras past het best bij je? Hoe leer je je hond alleen zijn? Kies je best voor een bench of toch eerder een mand in de woonkamer? Ga je naar de hondenschool of oefen je toch maar beter bij jou in de tuin? Hoe introduceer je bezoek?

Als nieuwe hondeneigenaar sta je voor een erg grote uitdaging met een nog grotere inzet: jouw (toekomstige) puppy opvoeden tot een stabiele, gelukkige volwassen hond die bij jouw leven past. Om ervoor te zorgen dat jullie samen het meest geschikte pad bewandelen, staat het team van Canifit klaar om jullie thuis te ondersteunen met advies. Zo kunnen we de thuissituatie van de (toekomstige) puppy het best analyseren en hier advies op maat geven bij de behoeften van de puppy en zijn nieuwe gezin. Zijn jullie klaar om samen te bouwen aan die wederzijdse band?​

Kostprijs

Puppyconsult aan huis

95incl. BTW
  • +/- 60 min
  • 0,60 / km per sessie
  • Aan huis

Er komt een hondengedragsdeskundige / Professioneel hondentrainer aan huis die samen met jullie aan de slag gaat. Rustig thuis, weinig afleiding. Ruimte voor baasje en hond om optimaal te leren. 

Alle opvolg consulten na een gedragsonderzoek en puppy consult worden ook aan dit tarief aangeboden.

Liever rustig thuis?

TRAINING AAN HUIS

80incl. BTW / les
  • 0,60 / km per sessie
  • Aan huis

Wij zijn er voor jou en jouw beste vriend!

Neem contact op!

En bespreek hoe we jouw hond het best kunnen helpen

Locatie

Grootveld 126
3293 Kaggevinne (Diest)
Vlaams-Brabant
België

MOBIEL

+32 496 07 18 94

MAIL

mail@canifit.be