Keep Canifit in Mind Body

Positive dog training to keep your dog's brain & body in balance

Over ons...

Als je het kan dromen, kan je het waarmaken

Wij, Jelte en Kelly, bouwden door de jaren heen ervaring op door met heel wat verschillende honden te trainen. Uit de kennis van de verschillende hondensport-werelden werd duidelijk dat elke hond een goede basis nodig heeft. Het maakt niet uit dat het een familie-, werk- of sporthond is, ze hebben ieder een grondige basistraining nodig om een mentaal en fysiek stabiele hond te worden die de kennis bezit om iedere verwachting goed te volbrengen. Beiden trainen we deze basis met een clicker(woord) en shaping zodat de honden gestimuleerd worden om zelf de weg naar het succes te vinden.

Canifit hecht zeer veel belang aan de hond én zijn eigenaar. We proberen immers altijd de interactie tussen de eigenaar en de hond te vinden die het team het meest motiveert. Ons doel is om die innerlijke hond te vinden die uit eigen initiatief voor de eigenaar wilt werken in plaats van hiertoe gedwongen te worden.

Om onze kennis in hondentraining te verbreden, nemen we regelmatig deel aan seminaries van topklasse handlers uit heel de wereld. Met behulp van onze eigen ervaringen en studies, kunnen we u een hele waaier aan trainingen aanbieden. Deze verschillende opties vindt u terug op onze website.

Hopelijk zien we jou en jouw hond snel,

Jelte en Kelly

Je kon niet in betere handen vallen

Ontmoet Onze Mensen

We zullen je honden trainen alsof ze de onze zijn

Jelte

Hondentrainer

Jelte probeerde de klassieke gehoorzaamheid, agility, schapendrijven, flyball, canicross,… met zijn honden, maar verloor zijn hart in de FCI obedience. Samen met Lara leerde hij de sport gedetailleerd kennen op ongeveer drie jaar tijd en nam reeds aan meerdere wedstrijden deel. Ze waren zeer succesvol op de internationale “Joop de Reus Cup” en de Belgische kampioenschappen. In de zomer van 2019 zullen ze als vice-Belgisch kampioen deelnemen aan het wereldkampioenschap in Tsjechië. De voorbije jaren was Jelte reeds actief als hondentrainer. Hij begon op enkele hondenscholen, maar deze klassieke manier van werken stond hem niet helemaal aan. Hierdoor richtte hij zijn eigen trainingsschool op, waar hij de lessen in kleinere groepen of privé aanbood. In 2018 rondde hij de opleiding “Denkwerk voor honden” af. Verder volgt Jelte nog een opleiding tot hondengedragsdeskundige bij Laura Bangels – Gedragscentrum voor honden.

Kelly

Hondentrainer
Dierenarts

Kelly groeide thuis op met verschillende opvanghonden en deed in meerdere asielen vrijwilligerswerk. Met haar eigen honden beoefende ze de klassieke gehoorzaamheid, clean boot hunting, canicross en bergtochten, maar haar echte passie bleek agility te zijn. Sinds 2011 heeft ze met verschillende types honden trainings- en wedstrijdervaring. Ze heeft ook reeds enkele startende teams ondersteund tijdens trainingen en wedstrijden. De jaren in de verschillende hondensporten, deden haar beseffen dat zeer veel honden blessures oplopen omwille van een gebrek aan goede voorbereiding op een sportcarrière. Kelly studeerde af als dierenarts kleine huisdieren aan de universiteit in Gent met als eindwerk “Diergeneeskundige aspecten bij agility”. Sinds dan verdiepte ze zich in het onderwerp en liep ze stages bij verschillende dierfysiotherapeuten en honden (fitness) trainers. Ondertussen volgt Kelly de bijkomende opleiding tot dierfysiotherapeut.

WIJ ZIJN HIER VOOR U!​

Neem contact op!

Neem contact met ons op en leer meer over hoe we werken.

Locatie

Grootveld 126
3293 Kaggevinne (Diest)
Vlaams-Brabant
België

Mobiel

+32 496 07 18 94 (Jelte)
+32 493 85 42 46 (Kelly)

Mail

mail@canifit.be

Veel dank aan onze

Sponsors

Fantastische initiatieven

In de kijker