Keep Canifit in Mind Body

Positive handling to keep your dog's brain & body in balance

Canifit bevindt zich in het landelijke Kaggevinne (Diest) en biedt alles aan wat jij en je viervoeter nodig hebben om samen mentaal en fysiek sterk te staan!

Klik hieronder op één van de aspecten van Canifit om ons aanbod te leren kennen

tarsus flexie
Fysiotherapie
245795188_553741022358308_4717083475154070701_n
Training
245263381_417350140021145_7522221005713222534_n
Gedragsbegeleiding

Wij werken enkel op afspraak en vragen zoveel mogelijk gebruik te maken van ons online agenda

Bij onduidelijkheden, extra vragen of indien u geen passend moment vindt, kan u best een mailtje verzenden naar mail@canifit.be.

Online Agenda

HUH … EEN ONLINE AGENDA, WAAR IS DAT VOOR NODIG ???

✅ Jij kiest wat jou past:

Je kan altijd en overal met je pc, laptop, tablet, smartphone,… een afspraak inplannen die in jouw agenda past!

✅ Jij hebt de herinnering:

Je kan via ‘mijn eigen reservaties’ terugvinden wanneer je precies verwacht wordt. Geen 1001 herinneringen in je mail, maar ook minder misverstanden (?)

✅ Jij krijgt alle aandacht: 

Als je een uur reserveert, krijg je dit uur onze aandacht voor de volle 100%. Geen telefoontjes, mails, appjes,.. meer die kunnen storen.

✅ Jij bent “bereikbaarder”:

We vragen altijd om een mailadres en telefoonnummer in te vullen, zo kunnen we je altijd (snel) bereiken moest dit onverwachts nodig zijn. Uiteraard garanderen we dat onze online agenda conform de wetgeving inzake gegevensbescherming (GDPR) werkt. 

✅ Wij zijn gerustgesteld:

Af en toe kunnen we niet echt bereikbaar zijn en dan is het geruststellend dat jij wel geholpen wordt. 

🕗🗓 Hoe moet je nu precies een afspraak inplannen?

1) Ga naar de online agenda

2) ‘log in’ of ‘maak een account aan’

3) Kies een sessie: ‘groep’ of ‘privé’

4) Kies wat jij nodig hebt 

5) Kies ‘reserveer nu’

6) Kies ‘betaal nu’ (we nemen geen cash aan momenteel)

Hopelijk tot binnenkort,
Jelte en Kelly
 

Je kon niet in betere handen vallen

Ontmoet Onze Mensen

We zullen je honden verzorgen, trainen en helpen alsof ze de onze zijn

50826181_641472476288065_5138833888973422592_o

Jelte

Hondentrainer

Ik probeerde de klassieke gehoorzaamheid, agility, schapendrijven, flyball, canicross,… met mijn honden, maar verloor mijn hart in de FCI obedience. Samen met Lara leerde ik de sport gedetailleerd kennen op ongeveer drie jaar tijd en nam reeds aan meerdere wedstrijden deel. We waren zeer succesvol op de internationale “Joop de Reus Cup” en de Belgische kampioenschappen. In de zomer van 2019 namen we als vice-Belgisch kampioen deel aan het wereldkampioenschap in Tsjechië, waar we als beste Belgisch team eindigden. De voorbije jaren was ik reeds actief als hondentrainer. Ik begon op enkele hondenscholen, maar deze klassieke manier van werken stond me niet helemaal aan. Hierdoor richtte ik mijn eigen trainingsschool op, waar ik de lessen in kleinere groepen of privé aanbood. In 2018 rondde ik de opleiding “Denkwerk voor honden” af. Verder volgde ik nog een opleiding tot hondengedragsdeskundige bij Laura Bangels – Gedragscentrum voor honden.

_DSC0300 (2)

Kelly

Hondenfysiotherapeute
Hondentrainer
Dierenarts

Ik groeide thuis op met verschillende opvanghonden en deed in meerdere asielen vrijwilligerswerk. Met mijn eigen honden beoefende ik de klassieke gehoorzaamheid, clean boot hunting, canicross en bergtochten, maar mijn echte passie bleek agility te zijn. Sinds 2011 heb ik met verschillende types honden trainings- en wedstrijdervaring. Ik ondersteunde ook reeds enkele startende teams tijdens trainingen en wedstrijden. De jaren in de verschillende hondensporten, deden me beseffen dat zeer veel honden blessures oplopen omwille van een gebrek aan goede voorbereiding op een sportcarrière. Ik studeerde af als dierenarts kleine huisdieren aan de universiteit in Gent met als eindwerk “Diergeneeskundige aspecten bij agility”. Sinds dan verdiepte ik me in het onderwerp en liep ik stages bij verschillende dierfysiotherapeuten en honden (fitness) trainers. Ondertussen volgde ik de bijkomende opleiding tot hondenfysiotherapeut aan de UGent.

Huisregels

  • We vragen je op tijd te komen. Ben je toch te laat, gelieve ons even te verwittigen hiervan.
  • Laat je hond voor een fysiotherapie/trainingssessie altijd grondig uit: de meeste honden nemen graag even de tijd om te snuffelen en hun behoeftes te doen.
  • Heb respect voor anderen, andere honden en de omgeving : hou je hond aan de lijn tenzij de fysiotherapeut/trainer anders aangeeft. Niet iedereen of elke hond houdt van loslopende honden, respecteer ieders keuze. Misschien passeert er een vorige patiënt/trainingsklant en zo kan u ook voorkomen dat uw hond zijn behoefte tegen ons huis/de buren hun huis/andere auto’s doet.
  • Je hond heeft buiten zijn behoefte gedaan voor de fysiotherapie/trainingssessie? Helemaal prima! Hou het aangenaam voor iedereen en ruim dit alsjeblieft op. Er staat een vuilbak met poepzakjes op de parking. Indien je hond binnen in de praktijk zijn behoefte doet, worden reiningskosten aangerekend.
  • Het niet komen opdagen zonder verwittigen alsook annulaties die op minder dan 24uur vóór de afspraak gebeuren, worden aangerekend.

WIJ ZIJN HIER VOOR U!​

Neem contact op!

Neem contact met ons op en leer meer over hoe we werken.

Locatie

Grootveld 126
3293 Kaggevinne (Diest)
Vlaams-Brabant
België

Telefoon

+32 493 85 42 46

Mail

mail@canifit.be

Reviews

"Goh waar te beginnen.. Zowel shaping als agility als overall training zijn volledig op maat van je eigen hondje. Er zijn geen standaard lessen zoals op de doorsnee hs en positieve beloning en samenwerken met je hond staan centraal. Niet enkel wordt er gekeken naar 't niveau van de hond, maar ook naar het kunnen en het weten van de handler. Uitleg wordt telkens op een zeer interessante manier en zeer duidelijk gegeven. En als de lesgevers minstens even enthousiast als jezelf reageren als de oefening goed gaat, dat spoort alleen maar aan om verder je best te blijven doen! Wij kiezen alleszins niet meer voorï een traditionele hondenschool. Want voor op maat gemaakte begeleiding voor groot en klein, moet je bij Canifit zijn."
"Zowel de lessen van kelly als van jelte zijn echt gewedig. Alles loopt er gezellig leuk, nooit te grote groepen. Goede uitleg en ze bekijken iedereen op maat van je hond. Niet op niveau van de groep... Wat dus positief is want je traint op uw eigen manier met je hond. Top team."
"Ik ben enorm tevreden van deze school. De lessen worden gegeven op maat van de hond. Het zijn telkens super leuke en leerrijke lessen. Jelte en Kelly hebben enorm veel kennis van zaken. Revvin en ik amuseren ons 😁 Dankzij deze positieve manier van trainen, is onze band nog sterker geworden. Een echte aanrader!"
"Een echte aanrader! Ik volg bij Kelly les voor proprioceptie en balans; super interessante en leerrijke lessen. Mijn hond leert echt haar lichaam kennen. Bij Jelte volg ik Obedience; wat een leuke aanpak van lesgeven! En ook zeer leerrijk natuurlijk 😁"
"Kelly En Jelte gaven onlangs hun lezing "Speed en motivation' bij ons op de club. Het was een voltreffer! Een echte aanrader voor elke hondenschool om zo hun leden te laten proeven van hun zalige traningsmethodes, tips en tricks. Je krijgt zowel goed onderbouwde achtergrondinformatie als onmiddellijk toepasbare tips. Heel interessant zowel voor beginners als wedstrijdspelers. Zelf reeds enkele zaken toegepast met een heel mooi resultaat. Bedankt om deze lezing voor ons te geven met zoveel passie en kennis!"
"De overall lessen helpen me enorm vooruit. Er wordt gewerkt met clickertraining, die ik dan ook weer voluit kan gebruiken met het shapen van oefeningen. Super team, super gemotiveerde mensen! Altijd een leuk uurtje ontspanning voor Ridge en mezelf."
"Trainingen op maat van uw hond, iets wat zo belangrijk is! Geen gewone “hondenschool”, maar echt een persoonlijke aanpak en alles aangepast aan hond en geleider, zoals het hoort!!!"

“Aanrader. Positieve manier van trainen waar ik me helemaal in kan vinden. Ook de hond komt hier graag en vindt obedience weer helemaal leuk doordat er nadruk gelegd wordt op trainen met spel.
Training helemaal aangepast aan geleider en hond.”

“Zalige training gehad. Jelte weer waarover hij het heeft!!”

“Super info 👍🏻 Zowel praktisch als theoretisch uitgelegd met aandacht voor de valstrikken bij de verschillende oefeningen.
Ook de geleider zelf krijgt zijn huiswerk mee 😁
Totaal andere benadering dan de “klassieke gehoorzaamheid” waarvoor dank.
Flynn en ik gaan er mee aan de slag 🐾🐾

“Een enkele rit van meer als 2.5 uur vanaf onze woonplaats was het dubbel en dwars waard. Mooie handvatten meegekregen om thuis mee aan de gang te gaan en zowel Loki als ik hebben genoten van de les!”

“Na jaren klassieke gehoorzaamheid, tijd voor iets nieuws met de nieuwe puppy….
Aangenaam verrast en dadelijk verkocht!!!
Heel nieuwe manier voor mij om met mijn hondje te werken, ben enthousiast !!”

“Een enkele rit van meer als 2.5 uur vanaf onze woonplaats was het dubbel en dwars waard. Mooie handvatten meegekregen om thuis mee aan de gang te gaan en zowel Loki als ik hebben genoten van de les!”

“Vandaag een prive lesje shaping gedaan bij Kelly
Super leuk. Ze legt het goed uit. ze motiveert ontzettend… En bekijkt het goed per hond en handler. Ze is er ontzettend enthousiast in
We weten waaraan te werken met onze sjatties en kijken er ontzettend naar uit om er thuis met deze basis mee aan de slag te gaan.”

Lezing Speed & Motivation

“Van harte bedankt Kelly Huygens en Jelte Van Camp van Canifit.official om naar het verre Kuurne te komen om met volle overtuiging jullie lezing ‘Speed and Motivation’ voor ons te brengen. Ik zag vele instructeurs en leden geboeid luisteren, benieuwd naar meer 😉. Het was top, een aanrader!”

“Verhelderend en vooral ondersteunend gevoel. (Even nodig) Super uitgelicht. Zelfs naar Duitse herders toe…”

“Super toffe mensen die een verjongde, nieuwe kijk hebben op het trainen van je hond. Mét plezier voorop. Persoonlijke aanpak en met enthousiasme staan ze klaar om je te helpen. Het geven van inzicht en gericht werken met je hond, maakt het heel begrijpelijk en gemakkelijk toepasbaar! En wij als team, mijn hond Oebke en ik, groeien steeds dichter naar elkaar en het plezier in werken groeit alleen maar!”

Workshop Carina Mayrhofer

“We had a 2 days of seminar with Carina Mayrhofer. I learned a lot. We have hopefully a better solution for not killing the dumble. A lot of tips and working points. But we enjoyed the weekend. Also Sanjay made some steps for the basic. Thank you Canifit.official and Carina for this weekend!!!”

“Back home from a 2 day seminar with Carina Mayrhofer, organised by Canifit.official. It was so challenging and hard work for him, that he fell asleep on the way home.. dreaming of al those adventures! Thank you Canifit for the organisation, and thank you verry verry much Carina for your patience, advises and help.. they are much much much appreciated!!! I never tought there would be such a difference in just 2 days! I am so proud of my baby boy!”

COVID19-maatregelen

Algemeen
  • Betalingen kunnen enkel via Bancontact-app (smartphone) of via de online agenda.
  • Er is alcoholgel voorzien, u mag hier zeker gebruik van maken.
  • Raak zo min mogelijk materiaal aan, indien u toch iets aanraakt, ontsmet het met de voorziene alcohol.
  • Milde klachten (=niezen, hoesten keelpijn, lopende neus, verhoogde lichaamstemperatuur,…), zieke gezinsleden of risicogroep ->  afspraak annuleren. 
Indien jullie vragen hebben, horen we het graag.
Met vriendelijke groeten,
Jelte & Kelly
 

In samenwerking met

Fantastische initiatieven

In de kijker