Keep Canifit in Mind Body

Behaviour therapy to keep your dog's mind in balance

Grote probleempjes, kleine probleempjes...

Gedragsbegeleiding voor honden

Honden maken alsmaar meer deel uit van ons gezin en we willen hen dan ook steeds van het beste voorzien. Toch heeft deze nauwe samenleving ook zijn nadelen, honden vertonen veel minder natuurlijk gedrag dan voordien en mensen begrijpen hondensignalen niet altijd. Net als bij mensen hangt het gedrag en het karakter van een hond af van meerdere factoren, die onderhevig zijn aan verschillende invloeden. Enkele van deze factoren hebben de baasjes zelf in de hand zoals een goede opvoeding, rust, uitdaging, … Andere factoren hebben de fokkers in de hand zoals stress bij het moederdier, het verloop van de eerste levensweken, de eerste socialisatie…

Soms loopt het wel eens stroef tussen honden onderling of tussen honden en mensen. Indien dit ongewenst gedrag op regelmatige basis voorkomt, kan het zich uitbreiden tot een waar probleemgedrag. Een hondengedragsdeskundige bekijkt al de gedrags- en karakterbepalende factoren op een wetenschappelijke basis. Aan de hand van deze gedragsanalyse legt ze vervolgens uit waarom jouw hond bepaald gedrag vertoont. Het kennen en herkennen van de lichaamstaal van je eigen hond is namelijk de sleutel tot succes!

Gedragsbegeleiding

Over Laura...

Als één van de weinige universitair geschoolde gedragsdeskundigen in België streef ik ernaar gedragsbegeleiding op professioneel niveau te brengen. Wanneer we rekening houden met wie een hond van nature is, hoe hij voelt, “denkt” en leert, zijn al heel wat problemen van de baan. Het is mijn missie om deze informatie aan u over te brengen zodat u gelukkig kan samenleven met uw hond.

In m’n eentje is er helaas een limiet aan het aantal honden dat ik kan bereiken. Hierdoor heb ik in 2016 besloten om mijn kennis door te geven aan mijn cursisten aan de hand van verscheidene opleidingen. Intussen hebben al bijna 100 hondenliefhebbers deze opleiding gevolgd waardoor we allemaal samen al heel wat gezinnen en honden hebben kunnen helpen.

Opleidingen

Klinisch gedragsbioloog
Wageningen Universiteit (Nederland): Msc Animal Sciences: Animal Health & Behaviour, Ethology

Gedragstraining

Over Jelte...

Ik probeerde de klassieke gehoorzaamheid, agility, schapendrijven, flyball, canicross,… met mijn honden, maar verloor mijn hart aan de FCI obedience. Samen met Lara leerde ik de sport gedetailleerd kennen op ongeveer drie jaar tijd en nam reeds aan meerdere wedstrijden deel. We waren succesvol op de internationale “Joop de Reus Cup” en de Belgische kampioenschappen. In de zomer van 2019 zullen we als vice-Belgisch kampioen deelnemen aan het wereldkampioenschap in Tsjechië. De voorbije jaren was ik reeds actief als hondentrainer. Ik begon met lesgeven op enkele hondenscholen, maar deze klassieke manier van werken stond me niet helemaal aan. Hierdoor richtte ik mijn eigen trainingsschool op, waar de lessen in kleinere groepen of privé werden aangeboden. In 2018 rondde ik de opleiding “Denkwerk voor honden” af. Verder volg ik momenteel nog een opleiding tot hondengedragsdeskundige bij Laura Bangels – Gedragscentrum voor honden. Die kennis integreer ik in al onze trainingen, maar af en toe hebben zowel eigenaar als hond behoefte aan grondige gedragstrainingen waar ik hen met alle plezier in verder help.

Opleidingen

Laura Bangels, gedragscentrum voor honden: Hondengedragsdeskundige

Kostprijs

gedragstraining

60incl. BTW
  • 60 min
  • Canifit

Wij zijn er voor jou en jouw beste vriend!

Neem contact op!

En bespreek hoe we jouw hond het best kunnen helpen

Locatie

Grootveld 126
3293 Kaggevinne (Diest)
Vlaams-Brabant
België

MOBIEL

+32 498 79 24 71 (Laura)

+32 496 07 18 94 (Jelte)

MAIL

info@laurabangels.be

mail@canifit.be

In samenwerking met