Grote probleempjes, kleine probleempjes...

Gedragsbegeleiding voor honden

Honden maken alsmaar meer deel uit van ons gezin en we willen hen dan ook steeds van het beste voorzien. Toch heeft deze nauwe samenleving ook zijn nadelen, honden vertonen veel minder natuurlijk gedrag dan voordien en mensen begrijpen hondensignalen niet altijd. Net als bij mensen hangt het gedrag en het karakter van een hond af van meerdere factoren, die onderhevig zijn aan verschillende invloeden. Enkele van deze factoren hebben de baasjes zelf in de hand zoals een goede opvoeding, rust, uitdaging, … Andere factoren hebben de fokkers in de hand zoals stress bij het moederdier, het verloop van de eerste levensweken, de eerste socialisatie…

Soms loopt het wel eens stroef tussen honden onderling of tussen honden en mensen. Indien dit ongewenst gedrag op regelmatige basis voorkomt, kan het zich uitbreiden tot een waar probleemgedrag. Een hondengedragsdeskundige bekijkt al de gedrags- en karakterbepalende factoren op een wetenschappelijke basis. Aan de hand van deze gedragsanalyse legt ze vervolgens uit waarom jouw hond bepaald gedrag vertoont. Het kennen en herkennen van de lichaamstaal van je eigen hond is namelijk de sleutel tot succes!

Kostprijs

PAKKET

225incl. BTW
  • Gedragsonderzoek 90 min
  • Adviesgesprek 60 min
  • 0,50 / km per sessie
  • Aan huis

Afspraak maken

GedragSbegeleiding aan huis

Een gedragsonderzoek en adviesgesprek aan huis? Concreet houdt dit in dat een gedragsdeskundige bij u thuis de situatie komt observeren en diepgaande vragen stelt.

Nadien werkt de gedragsdeskundige een gedragsevaluatie uit en stelt hier een persoonlijk plan op af. Dit komt de gedragsdeskundige dan terug bij jullie aan huis bespreken en samen kunnen jullie reeds het thuismanagement juist af stemmen.

Indien nodig kunnen er nadien opvolg trainingen gestart worden, al dan niet aan huis.

Gedragstraining

Bepaald ongewenst gedrag kan met de juiste handvaten en training aangepast worden. Andere gedragsproblemen hebben dan ook weer specifieke gedragstrainingen nodig. Dit is vaker in samenwerking met gedragsdeskundigen / gedragsdierenartsen die reeds een gedragsonderzoek deden. 

Al deze gedragstrainingen vinden plaats op het terrein van Canifit.

Kostprijs

gedragstraining

65incl. BTW
  • 60 min
  • Canifit

Afspraak maken

In samenwerking met

Laura Bangels logo

Wij zijn er voor jou en jouw beste vriend!

Neem contact op!

En bespreek hoe we jouw hond het best kunnen helpen

Locatie

Grootveld 126
3293 Kaggevinne (Diest)
Vlaams-Brabant
België

MOBIEL

+32 493 85 42 46

MAIL

mail@canifit.be